Zoals de beursorganisatie beschikken ook deelnemers over communicatiekanalen. Denk daarbij eerst aan die van henzelf, zoals de eigen website, sociale media, een magazine, nieuwsbrieven en direct mailingen (beide zowel schriftelijk als digitaal). Daarnaast aan de externe waar zij een deel van hun marketingbudget aan besteden, zoals tijdschriften, sociale media en digitale platforms.
Deelnemers zouden deze communicatiekanalen prima kunnen inzetten om hun deelname aan de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer kenbaar te maken. Sterker, zij zouden zichzelf tekort doen als zij dat niet zouden doen, want daarmee krijgen zij ook minder bezoekers op hun stand. Wie geen weet heeft van de mogelijkheid hun stand te bezoeken, zal dat zeker niet doen.
Berichtgeving over hun deelname aan de vakbeurs via de eigen communicatiekanalen kan op vele manieren. Door er op de website eigen website en op de sociale media melding van te maken. Niet een dag van tevoren of een keer, maar begin daar een half jaar voor de vakbeurs mee en doe dat iedere keer met een andere invalshoek. Door achteraan de direct mail te vermelden, dat het bedrijf met een stands op de vakbeurs staat. Besteed ieder nummer van de nieuwsbrief aandacht aan een andere aspect van de deelname.
Zo kunnen de externe communicatiekanalen ook ingezet worden. Op de eerste plaats door de deelname in de eigen uitingen op te nemen, al dan niet voorzien van een aansporing om te komen of te registreren. Vaak is de relatie met het externe medium financieel. Vraag dan meteen naar opname in de agenda, redactionele aandacht of aandacht op hun sociale media. Aandacht die niet altijd gerelateerd hoeft te zijn aan de eigen deelname. Van meer bezoekers profiteren immers alle deelnemers. Ook de deelnemer, die voor de aandacht in het externe medium heeft gezorgd.
Een goede inzet van de beschikbare communicatiekanalen leidt tot een groter aantal bezoekers van de stand.